Truss klemmen van aluminium in veel uitvoeringen voor ronde buizen, de truss klemmen hebben verschillende maten: 20 mm - 32 / 35 mm – 38 / 41 -  48 / 51 mm en 55 / 60 mm. Truss klemmen zijn TUV gekeurd en hebben een draagvermogen  van 25 kg tot 750 kg, de maximale belasting staat vermeld bij elke klem. Truss klemmen zijn er in een halve uitvoering met een bout en moer of vleugelmoer, de dubbele klemmen zijn draaibaar.  Er zitten een aantal klemmen in het programma waar de stalen delen vervangen zijn voor RVS onderdelen.

PDF catalogus waar de klemmen in worden beschreven.

 

Truss koppel stukken ook wel bommetje genoemd zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Er zijn veel merken Truss en niet alle koppel stukken hebben de zelfde maat, het verschil zit in de gaten die iets afwijken. Als je verkeerde koppel stukken hebt passen de conische pennen niet en de trussen worden niet goed tegen elkaar getrokken. Halve koppelstukken met inwendige draad M10 of M12 en koppelstukken met een bout M10 of M12. Halve koppelstukken zijn in staal of aluminium leverbaar.   


Als trussen niet kunnen worden opgehangen aan een dakconstructie of als het dak de belasting niet volledig kan dragen, kun je een truss ondersteunen met wandmontage platen.  Er zijn verschillende wandmontage beugels, uitvoeringen en belastingen, Global Truss en Naxpro hebben verschillende uitvoeringen.

Riggatec truss klemmen - koppel stukken - wandplaten.