Een grit is een constructie gebouwd van buizen met speciale klemmen en wordt gebruikt om licht, geluid en gordijnen aan te hangen. Het bouwen van een grit wordt meestal gedaan op locaties waar er niet zoveel ruimte is tussen de vloer en het dak. Het bouwen van een grit is een goedkopere oplossing dan het bouwen met aluminium trussen. De kleur van een Grit is mat zwart.

De keuze voor trussen of een buizen grit is afhankelijk van de dakbelasting op de locatie, het kunnen maken van de montage punten en op te hangen gewicht. Met truss kun je grotere vrije overspanningen maken en zwaarder belasten, dan met grit buizen.  

Een grit kun je maken van enkele buizen met een buismaat 50 x 3 mm en speciale beugels in de kleur RAL9005. De buizen zijn leverbaar tot een lengte van 6 meter  en makkelijk te verlengen. Een grit wat wordt samen gebouwd van buizen en klemmen krijgt zo zijn stevigheid en is niet makkelijk en snel weer aan te passen.  

Een andere oplossing is de Studio ladder truss systeem met een afmeting van 21 cm met een buismaat van 50 x 3 mm. Met het studio ladder systeem bouw je een constructie die achteraf wel makkelijk aan te passen is. Dit systeem is geschikt  voor opstellingen zoals in studio waar lichtinstallaties regelmatig veranderen.        

Een grit is toepasbaar in: Vlakke vloer Theaters, Foto studio, Reclame studio, Winkels, Showroom, School theater, Thuis, Horeca, Discotheken, Evenementen locaties.   

STUDIO GRITBOUW