Truss koppel stukken ook wel bommetje genoemd zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Er zijn veel merken Truss en niet alle koppel stukken hebben de zelfde maat, het verschil zit in de gaten die iets afwijken. Als je verkeerde koppel stukken hebt passen de conische pennen niet en de trussen worden niet goed tegen elkaar getrokken. Halve koppelstukken met inwendige draad M10 of M12 en koppelstukken met een bout M10 of M12. Halve koppelstukken zijn in staal of aluminium leverbaar.    

     

Conische pennen en borgveren zijn van staal geanodiseerd en ook leverbaar in RVS uitvoering. Conische pennen zijn er met een borgveer en met M8 moer om te borgen. Bij aankoop van nieuwe trussen van de Merken Global Truss en Naxpro zijn de koppelstukken, conische pennen en borgveren meegeleverd.  

 

Bij het bouwen van trussen wordt nogal veel Lawaai gemaakt met hamer als de pennen in de truss  worden geslagen. Dit wordt te vaak gedaan met een stalen hamer, advies is een koperen hamer. Voor de demontage wat ook veel geluid maakt heeft Global Truss een oplossing die Pinnex. Dit zijn speciale truss pennen met een aanpassing die men uit de truss kan trekken met een speciale tang, zonder veel geluid te maken.     

afmeting koppelstukken
Truss koppelstuk

Koppelstukken & Stalen pennen & Spacers